Холандската футболна легенда Йохан Кройф заяви, че Барселона задължително трябва да задържи Шави Ернандес в състава си.

„Не знам защо се провали Херардо Мартино. Той е един много симпатичен човек. Футболистите го уважаваха, но не успя да постигне успех с Барселона“, коментира Кройф.

„Луис Енрике ще запази линията на развитие на отбора, както бе при Хосеп Гуардиола и Тито Виланова. Той трябва да е силен и да взима важни решения, а не да му бъдат налагани такива. Ще намери една много трудна атмосфера в съблекалнята и той е наясно с това“, добави холандецът.

„Лионел Меси продължава да бъде важен за развитието на Барселона. Това е логично, защото той е най-добрият футболист в света. Хората искат той да поеме отговорност за слабия сезон и това е нормално, защото той е най-добрият футболист в света.“

„Шави е много голям футболист. Той прави разликата в мачовете. Футболът е във всяка част от неговото тяло. Барселона и Луис Енрике трябва да го задържат и за следващия сезон.“

„Луис Енрике знае от какви нови попълнения се нуждае отборът. Барселона със сигурност ще се подсили с необходимите играчи“, каза още Йохан Кройф.