Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отрече появилите се напоследък информации, че клубът смята да се раздели с трима от основните си играчи. За трансфери се спрягаха халфовете Сеск Фабрегас и Шави Ернандес, както и универсалният боец Хавиер Масчерано. 

За първите двама се говореше, че са обект на интерес от английски клубове, докато за аржентинеца - че е договорен за италианския Наполи. Според шефа обаче няма нищо подобно. 

"Барса не иска да продава никого от основните си играчи. Нямаме интерес да се разделяме с когото и да било от тези, които са в сметките на наставника за следващия сезон."

"Сеск Фабрегас има договор с клуба и не е за продажба. Същото се отнася и за Масчерано, той е ключов наш играч. Шави пък има договор до 2016 г. и очакваме да остане при нас поне до края на контракта му", сподели Бартомеу. 

Той добави още, че към момента основен приоритет на каталунците на трансферния пазар е да се намери заместник на капитана Карлес Пуйол. Според него, всички останали информации за интерес към халфове и нападатели, са спекулации.