Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е вкарал 21 гола от началото на сезона в Примера дивисион. Две трети от попаденията на португалеца в испанското първенство са отбелязани на „Сантиаго Бернабеу“.

Кристиано не е отбелязал гол при гостуването на Реал Мадрид от 29 ноември.

За последно той отбеляза две попадения при визитата на Ейбар на „Ипуруа“.

Статистиката е безкомпромисна към Роналдо и показва, че неговият принос не е толкова голям от началото на настоящия сезон.

Португалецът е вкарал в по-малко от половината мачове на тима за сезона.Той има 30 гола в 29 срещи във всички надпревари, но попаденията му всъщност са дошли в 14 от двубоите, което прави приносът на Карим Бензема много по-значим, тъй като французинът бележи изключително редовно. 

Дори в най-лошия си сезон в това отношение – 2010-11, Роналдо бе вкарал в 51,8% от срещите на състава, докато сега процентът пада до 48,2%. Във всяка от предишните кампании лидерът на тима държеше над 60% в това отношение, като рекордът му бе от 2013-14, като се разписа в цели 72% от мачовете. 

Дотук повечето голове на Кристиано идват срещу по-слаби съперници. Той вкара 8 попадения в двете срещи с Еспаньол, 4 пъти реализира срещу Малмьо, а 3 пъти срещу Шахтьор. В 5 други мача пък отбеляза по две попадения.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS