Португалският футболист Кристиано Роналдо не се яви днес на съдебното заседание в Милано по делото Силвио Берлускони, където той бе призован в качеството на свидетел от страна на защитата.

Бившият премиер на Италия и собственик на Милан е обвинен в това, че е ползвал услугите на непълнолетни проститутки, в частност на мароканска танцьорка с прякора Руби. Мароканката също така твърди, че именно в дома на Берлускони се е запознала с Роналдо и е влязла в интимна връзка с него.

В защита на бившия премиер днес се явиха популярната телевизионна водеща и актриса Белен Родригес, политикът и депутат Даниела Сантанке и журналистът Карло Росела. Те потдърдиха, че никога не са виждали в дома на бившия шеф на италианския кабинет непълнолетни девойки с леко поведение.

Самият експремиер вече по-рано даде показания и заяви, че неговите срещи с гостите "не са носили сексуален характер".

Берлускони е обвинен в използване на услуги на непълнолетни проститутки и злоупотреба със служебното положение за скриване на тези престъпления. Преди две години заемащият тогава поста министър-председател Силвио Берлускони е позвънил в полицейски участък в Милано, където Руби е била задържана за кражба, и е поискал да пуснат момичето под гаранция. По-късно бившият премиер твърдеше, че е помогнал на девойката, защото е мислел, че е племеница на бившия египетски лидер Хосни Мубарак.