Край на дългото чакане. Атлетико Мадрид най-сетне представи Диего Коста като свой футболист. В последните три месеца натурализираният испанец просто тренираше с „дюшекчиите“, след като се присъедини към тима през лятото. Мадридският гранд обаче имаше трансферно ембарго, което пада в началото на 2018 година. То бе наложено заради нерегламентирани сделки с чуждестранни играчи до 18 години.

Коста бил като диво животно в тренировките на Атлетико

„Коста не се нуждае от представяне, защото е у дома си. Сега просто официално го приветстваме с добре дошъл. Той е изключителен нападател и голям приятел. Скъпи Коста, в идните месеци ни предстоят важни битки и се нуждаем от най-добрата ти версия. Познавайки те, знаем, ще ни я дадеш“, каза президентът на Атлетико Енрике Сересо.

„Благодаря на клуба за положените усилия да се завърна тук. Сърдечно благодаря“, бяха първите думи на развълнувания Коста.

„Готвех се добре. Изпитвам огромно желание да играя и да помогна на отбора“, продължи бившият играч на Челси.

„Чаках много време. Мислите ми бяха на терена. Тренировките не са като официалните мачове. Изморен само от тренировки“.

„Като фен на тима страдах много да гледам отстрани в тези три месеца. Отборът е добре, отпадана от Шампионската лига, но все още може да сътворим голям сезон“, добави Коста.

Запитан за престоя си в Англия и Челси, нападателят сподели: „Не научих английски, за съжаление, но истината е, че бе добре за мен. Хората ми помагаха много и правеха живота ми по-лесен. Играх в голям клуб и пазя само добри спомени“.

„Имам прекрасни спомени от предходния си престой в Атлетико. Финалът за Купата, която спечелихме, премахва всички лоши мигове“, обясни още Коста.