Нападателят на Вердер Бремен Иван Класнич се намира в момента в Мадрид, където трябва да преговаря с представители на Майорка за осъществяването на евентуален трансфер, информират медиите в Испания.

Хърватският национал е пристигнал в столицата в сряда следобед, като в четвъртък се очаква тогава да проведе разговори с хората на Майорка и да обсъди подробностите около сделката.

Редица клубове от Примера Дивисион се интересуват от играча, чийто договор с немския тим изтича през това лято. „Marca” съобщава още, че и английският Уигън също се интересува от съдбата на Класнич. Испанското издание обаче разкрива, че Класнич има по-голямо желание да играе в Ла Лига.

Хърватският състезател призна, че не вярва да носи екипа на Вердер през следващия сезон, тъй като счита, че от клуба не искат да го задържат.

„Контрактът с настоящия ми отбор изтича сега. Надявах се, че ще бъде подновен, но сме доста далеч от постигане на подобно споразумение”, сподели Класнич.

„Не мисля, че ще играя за Вердер Бремен през новата кампания”, добави националът на Хърватия, който хвана окото на доста от водещите клубове в Европа с добрата си игра на Евро 2008.

Осасуна, Хетафе и Бетис също имат желание да си уредят услугите на Иван Класнич, но по всяка вероятност футболистът ще премине в Майорка, ако успее да договори личните си условия с тима.