Старши треньорът на Атлетико Мадрид Кике Санчес Флорес бе на върха на щастието след триумфа на финала в Лига Европа. Две попадения на Диего Форлан осигуриха успеха на „дюшекчиите” над Фулъм с 2:1 след продължения.

„Много съм развълнуван, защото сезонът бе тежък. Това бе нашият шанс да напишем история, а на човек рядко се отдават такива възможности. Не мога да опиша чувството,” заяви Флорес. „Държахме надеждата на хиляди хора в ръцете си, и сега сме невероятно щастливи.”

„Това е страхотно. Да правиш хората щастливи носи огромно задоволство. Феновете тук са само една малка част от огромния брой наши привърженици по целия свят. Тази победа е за всички тях, сигурен съм, че в момента улиците на Мадрид вече са пълни с хора. Днес Атлетико има много причини да се гордее, и аз се радвам, че е така,” обясни още младият наставник.

„Не искам да задържам еуфорията. Не планирам нищо отсега, имаме два дни да се порадваме. Чак след години сигурно ще осъзнаем в действителност какво сме постигнали. Това ще е много важна страница в клубната история. Сега е времето на футболистите, те са в своя свят, и трябва да ги оставим да се радват,” добави Флорес.

„Аз съм им невероятно благодарен и се гордея с тях, защото направиха нещо много трудно, обърнаха развоя на целия сезон.”

Кике Санчес Флорес похвали и съперника Фулъм:„Те бяха силен опонент за Атлетико, и също заслужаваха победата.”