Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс е известен с това, че винаги казва истината в очите на другите, сподели, че той и съотборниците му сами са си виновни за загубата от Хетафе снощи, и поражението се дължи на детинска грешка.

Реал Мадрид вече има само две точки аванс пред конкурента за титлата Барселона, а формата на тима спада с всеки мач.

Снощи обаче футболистите на „кралския клуб” постъпиха наистина глупаво, като се радваха на отменен гол, докато Хетафе организира контраатака и отбеляза единственото попадение в срещата.

„Много сме ядосани от загубата,” заяви Касияс. „Но ние не сме и очаквали да спечелим първенството през февруари или март. Загубихме доста точки и сега трябва да работим здраво, за да се върнем на нивото, на което бяхме преди и да печелим всеки мач.”

„Допуснахме глупава, детинска грешка, от която Хетафе се възползва, за да вкара гол. Това трябва да ни послужи за урок в следващите мачове,” категоричен бе стражът. „Трябва да си напомняме, че е необходимо да се следят и сигналите на рефера, преди да започнем да се радваме. Хетафе показа ефективност, и това реши мача.”

Следващата седмица Реал Мадрид гостува на Рекреативо Уелва, а след това е домакин на Рома в реванш от осминафиналите на Шампионската лига.