Воденият от бившата звезда на Реал Михаел Лаудруп Хетафе поднесе сензацията в 25-ия кръг на Примера Дивисион, след като в Мадрид победи Кралския клуб с 1:0.

След поражението на Сантяго Бернабеу борещите се защита на титлата си столичани стопиха преднината си пред преследвача Барселона до само две точки.

Единственото попадение в срещата вкара нигерийският нападател Уче Икечукву в 63-ата минута след подаване на Каскеро, като само минута преди това гол за Реал бе отменен заради засада на капитана Раул.

Бернд Шустер се опита да обърне развоя на двубоя и заигра с четирима нападатели, като редом до титулярите Рууд Ван Нистелрой и Раул пусна и резервите Гонсало Игуаин и Роберто Солдадо.

Ариен Робен можеше да изравни в 86-ата минута след индивидуален пробив, но стреля над вратата и сложи край на опасностите пред Абонданциери.

Хетафе се изкачи на десето място и може да атакува евротурнирите. В борбата за титлата в следващия кръг Реал гостува на Рекреативо Уелва, а градският съперник Атлетико Мадрид посреща Барселона.