Вратарят и капитан на Реал Мадрид Икер Касияс разкри в интервю преди първия осминафинал за Шампионската лига между „белите“ и Шалке, че „кралете“ са изпълнили успешно една от целите си за сезона. Сан Икер разкри, че той и съотборниците му се борят на три фронта, а това е било заложено пред тях още на старта.

Кой е любимият момент във футболната ти кариера?

Когато дебютирах с Реал Мадрид. Това се случи на „Сан Мамес“. Но също толкова ярък и любим е споменът ми от първата купа, която спечелих в Шампионската лига. Случи се през същата година.

Каква е тайната винаги да си във форма?

Тайната е да се поддържаш. Всеки нов сезон трябва да започваш от началото и да се опитваш да покажеш повече от предходния сезон.

Какво заглавие, новина, искаш да прочетеш относно Реал в края на сезона?

Разбира се, че ми се ще последното нещо, което да прочета, да бъде това, че сме направили требъл. Това е доста трудно, но ние ще се борим. Мисля, че ние осъществихме една от целите – вече се борим за три трофея.

Какво знаеш за Шалке?

Шалке е немски отбор. Доста опасен. Притежава много силни физически играчи. Разполага с един чудесен футболист – Клас-Ян Хунтелаар – той е много важен за тима. Наскоро се завърна от лечение на травма. Трябва да внимаваме с него и да го спрем.

Как се готвите за атмосферата, която ще ви посрещне в Германия?

Трябва да се насладим на момента. Мисля, че ще бъде хубав мач, осминафинален сблъсък. Това са двубои, които всеки футболист си мечтае да играе.