Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти без притеснение призна, че отборът му е обсебен от мисълта за спечелването на десетата купа от Шампионската лига. La Decima е мечта за всички в клуба, включително и на феновете, от 2002-ра година, когато Реал за последно спечели най-силния европейски клубен турнир.

"Това е нашата фикс-идея, "десетата" е дума, която постоянно можете да чуете в нашия лагер, това е нещото, което мотивира всички ни," коментира Анчелоти преди първия мач срещу Шалке от осминафиналите на ШЛ.

Наставникът с усмивка пренебрегна въпроса, дали ще избере Икер Касияс или Диего Лопес в този двубой, но не спести похвали за Хесе.

"Не е преувеличено да се говори за Хесе в състава на Испания за Световното първенство. Има вече примери за футболисти, които отиват като него, след отлични сезони, и правят силно Световно първенство като дебютанти," обясни Анчелоти.

"Работихме здраво през последните седем месеца, за да изградим солидна основа. Сега вече сме построили своята къща, и е време да я декорираме," направи интересно сравнение специалистът.

"Тата Мартино е наистина човек, когото харесвам. Той е тих, прилича на мен, не търси разправии, винаги прави най-доброто за отбора си," заяви Анчелоти запитан за мнението му за колегата му от Барселона.

Що се отнася до Диего Симеоне, наставникът на Атлетико Мадрид, Анчелоти завърши: "Симеоне бе страхотен футболист, и сега е изградил добър отбор, който се раздава във всеки мач, и има силен колектив."