Помощникът на Жозе Моурино в Реал Мадрид – Айтор Каранка заяви, че успехът над градския съперник Атлетико ще вдъхне увереност преди полуфиналния реванш в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд.

Снощи „лос бланкос“ осъществиха пълен обрат над „дюшекчиите“, а крайното 2:1 отбеляза 8-ата победа на Специалния в 8-те мадридски дербита, откакто той бе назначен от Флорентино Перес.

„Тази победа ще ни зареди с допълнителна мотивация заради начина, по който бе постигната“, отбеляза Каранка. „Играхме като отбор, борихме се заедно и със смирение. Знаехме, че ни чака труден и интензивен мач, но на терена показахме това, което ни липсваше в Дортмунд – всички бяха единни.“

„Не стана мач с много положения за който и да е отборите. Бяхме наясно, че това ще е най-голямата заплаха и, като изключим положението на Карим Бензема през първата част, не стигнахме до много шансове. Това обаче не повлия върху нашата работоспособност, а играчите показаха желание и не се отказаха до края“, завърши асистентът на Моуриньо.