Реал се наложи с 2:1 над Атлетико в дербито на Мадрид, и записа 25-ти пореден двубой срещу градския съперник без загуба. Това бе 19-ти успех на сметката на „кралския“ тим, докато от 1999-та година насам най-добрият резултат от Атлетико е равният, постиган на шест пъти.

С победата Реал взе аванс от шест точки на второто място в класирането, именно пред Атлетико, а освен това, ще има и психологическо преимущество преди финала за Купата на краля, където същите два отбора ще се срещнат на 17 май.

Преди този 33-ти кръг, лидерът в Примера Барселона имаше шанс да стане шампион, но „каталунците“ направиха хикс, а Реал победи, което ще остави връчването на титлата за по-натам.

ВИДЕО: Реал отказа Атлетико в 25-то дерби поред

източник: Reuters

Още в третата минута Фалкао откри резултата на „Висенте Калдерон“, и даде надежди на домакините. Голмайсторът на Атлетико засече подаване на Диего Годин с глава, за 1:0.

Радостта обаче не трая дълго, и 10 минути по-късно натиснат от Пепе, Хуанфран прати топката в собствената си врата, за да изравни резултата.

Анхел Ди Мария донесе победата на Реал в 63-та минута, с прецизен остър удар отляво в наказателното поле на Атлетико.

Жозе Моуриньо даде почивка на доста от титулярите си, след тежката загуба от Борусия Дортмунд през седмицата, и предстоящия реванш във вторник. Кристиано Роналдо изобщо не бе в групата на „белите“, а Чаби Алонсо, Йозил, Игуаин и други от игралите в Германия останаха на пейката или влязоха като резерви.

Диего Симеоне не можеше да разчита на Арда Туран, който на последната тренировка на тима получи травма в глезена. Иначе Атлетико имаше малко повече идеи в атака, но и двата отбора не бяха много остри в нападенията си, и чистите голови ситуации се брояха на пръстите на ръцете.