Асистентът на старши треньора на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, Айтор Каранка заяви на пресконференцията след победата над Барселона с 2:1, че все още е рано футболистите от стадион „Сантиаго Бернабеу“ да вадят шампанското. Специалистът добави, че все още няма какво да се празнува.

„Ние вършим работата си ден за ден. Много хора казваха, че този мач може да реши шампионата. Ние не обръщаме внимание на тези приказки, работим за това нашият отбор да става по-добър. Вършим задълженията си по един същ начин от години насам, нищо не се е променило“, анализира Каранка.

„Хареса ми как се включиха всички играчи в мача. Те показаха, че трябва да им се има доверие. Нужно е да продължим тази линия на развитие“, продължи помощникът на Моу.

В края на мача Барселона имаше сериозни претенции за дузпа. Тогава Адриано нахлу в наказателното поле на „балета“ и падна, след като потърси съприкосновение със защитника на Кралския клуб Серхио Рамос. „Нормално е да се случват такива неща. В тази ситуация можеше резултатът да бъде изравнен. Важното е, че победихме“.

„Няма шампанско, няма какво да се празнува“, отсече за финал Каранка.

Припомняме, че това е втора победа за Реал над Барселона през тази седмица. По-рано, във вторник , „кралете“ елиминираха кръвния си враг в турнира за Купата на Краля след общ резултат 4:2. Така възпитаниците на Жозе Моуриньо си осигуриха място на финала, където ще се изправят срещу Атлетико Мадрид.