Реал Мадрид победи Барселона с 2:1 и по този начин записа втора победа над своя голям съперник в рамките на 4 дни.

На „Сантяго Бернабеу“ Жозе Моуриньо бе заложил на голяма част от своите резерви, но и те успяха да се справят с каталунците и да покажат, че Барса се намира в криза. По този начин „белия балет“ успя да запише две победи в „Ел Класико“ в рамките на един сезон за първи път от сезон 2007-08. За отбора, воден отново от Жорди Роура, това бе едва втори случай в рамките на 4 години, в който Барса губи два поредни мача.

Карим Бензема откри резултата в началото на двубоя, но Лео Меси бързо изравни. Последва спокойна игра и от двата отбора, но влизането на терена на Кристиано Роналдо даде нужния ефект и благодарение на натиск в последния половин час на мача Реал заслужено стигна до победен гол, дело на Серхио Рамос.

Мачът от Примера дивисион нямаше голямо значение и за двата отбора, тъй като в класирането Барса водеше с 16 точки пред своя съперник.

Именно поради този факт старши треньорът на Реал Жозе Моуриньо взе решение да даде почивка на голяма част от своите титулярни футболисти с оглед на предстоящия във вторник мач срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. Звездата Кристиано Роналдо първоначално бе оставен на пейката заедно с други титуляри като Гонсало Игуаин, Месут Йозил и Сами Кедира.

За Барса извън състава останаха контузеният Шави, Сеск Фабрегас и Карлес Пуйол. На техните места като титуляри започнаха Тиаго Алкантара, Давид Вия и Хавиер Масчерано.

Мачът започна по мечтан начин за домакините, които още в 6-а минута излязоха напред в резултата. Алваро Мората центрира отляво към наказателното поле, където защитниците на Барселона бяха неориентирани и позволиха топката да стигне до непокрития Карим Бензема, който без проблеми я вкара от близко разстояние.

Отговорът на каталунците обаче не закъсня. В 18-а минута Дани Алвеш изведе чудесно Лео Меси отдясно в наказателното поле. Аржентинецът излъга Серхио Рамос и с типичен удар в свой стил матира Диего Лопес за 1:1. По този начин Меси вкара гол в 16-и пореден мач в Примера дивисион.

След двете попадения, темпото на мача се понижи като все пак Реал имаше леко преимущество. В 32-а минута Вия подаде добре към Меси, който имаше пространство на границата на наказателното поле, но ударът му бе уловен от Лопес. Реал също имаше добра възможност, след като Модрич центрира към младока Мората, който от удобна позиция стреля с глава във външната страна на мрежата.

Втората част започна малко по-добре за гостите. В 57-а минута Вия бе изведен добре отляво, но ударът му бе веднага блокиран от отново блестящия Варан.

Веднага след това Моуриньо предприе две смени, които се оказаха ключови за победата. Бензема и Кака напуснаха терена, а на техните места се появиха Роналдо и Кедира.

ВИДЕО: И резервите на Реал Мадрид победиха Барселона

източник: Reuters

Влизането на португалеца веднага се усети като още при първия си пробив Роналдо изкара жълт картон на Жерар Пике. В 65-а минута пък удар на суперзвездата от далечно разстояние бе отразен от Валдес.

Преимуществото на Реал постепенно ставаше все по-осезаемо, а в 76-а минута Алваро Мората изпусна страхотна възможност. Младият нападател получи добър пас от Пепе, спря си топката по страхотен начин и излезе очи в очи срещу Валдес. Мората опита да стреля в далечния ъгъл, но топката се удари във вратаря на Барса и излезе в корнер.

„Белия балет“ стигна до победния гол в 82-а минута. Модрич центрира от корнер, а на близката греда Рамос надскочи Пике и с глава вкара в далечния ъгъл за крайното 2:1.

Малко след това Роналдо можеше да сложи точка на спора, но ударът му от фаул удари сглобката на вратата, след което Пепе изпусна да вкара в опразнената врата.

В добавеното време на мача Барселона имаше сериозни претенции за дузпа. Адриано нахлу в наказателното поле и падна след опит за съприкосновение с Рамос. Повторенията показаха, че испанецът е посегнал към краката на Адриано, но докосване между двамата няма.

Това бе и последното интересно положение в мача, а след неговия край бесните играчи на Барса наобиколиха съдията Перес Ласа. Виктор Валдес, който бе най-бесен, крещеше в лицето на рефера, заради което получи първо жълт картон, а след това и червен.

В класирането Барселона продължава уверено да води с 68 точки, но с тази победа Реал намали пасива си спрямо каталунците на 13 точки.

ВИДЕО: И резервите на Реал Мадрид победиха Барселона

източник: Reuters

Реал Мадрид - Барселона 2:1 (1:1)

1:0 Карим Бензема 6'

1:1 Лионел Меси 18'

2:1 Серхио Рамос 82'

Реал Мадрид (4-2-3-1): Лопес – Рамос, Варан, Пепе, Коентрао (68' Албелоа) – Есиен, Модрич – Кайехон, Кака (58' Кедира), Мората – Бензема (57' Кристиано Роналдо)

Барселона (4-3-3): Валдес – Алвеш, Пике, Масчерано, Алба – Бускетс, Иниеста, Тиаго (85' Тейо) – Педро (77' Адриано), Вия (67' Алексис Санчес), Меси