Капитанът на Атлетико Мадрид Габи Фернандес заяви, че тимът значително трябва да подобри представянето си, за да се надява на победа в предстоящото градско с Реал Мадрид.

Двубоят ще е след паузата за националните отбори, а „дюшекчиите“ ще влязат в него след загуба от Реал Сосиедад с 0:2. Това бе второ поражение в последните три шампионатни срещи след 0:1 срещу Севиля. Така разликата между Реал и Атлетико вече е 6 точки в полза на „кралския клуб“.

„Нашият отбор е свикнал да печели мачовете си. Вярно е, че в последно време не играем по начина, по който трябва да го правим. Тези две загуби направиха нещата сложни за нас“, коментира Габи.

„Мачът на „Калдерон“ е от жизнено важно значение за нас. Не трябва да се отдалечаваме повече, а да се съберем и да се борим за титлата. Очевидно е, че трябва да заиграем по-добре, ако искаме победата.“

„Когато Коке играе в центъра на терена, отборът става по-креативен и държим топката повече. В защита обаче ставаме по-податливи. Мисля, че скоро ще се върнем към обичайното си ниво – на силен отбор, в който всеки се труди еднакво здраво. Това обезателно ще ни направи по-силни“, допълни Габи.