Реал Сосиедад постигна домакинска победа с 2:0 срещу Атлетико Мадрид в мач от 11-ия кръг на Примера дивисион, който се игра на „Аноета“. И двете попадения за баските паднаха от дузпи.

Атлетико Мадрид започна силно мача и в 3-та минута Диего Годин стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата.

Домакините отговориха в 6-та минута, когато след чудесно отиграване Карлос Вела комбинира със Сурутуса, който стреля, но неточно в аут.

Херонимо Руи направи две много решаващи намеси в 26-та минута. Кевин Гамейро направи добър пробив, след което центрира в наказателното поле на Реал, но Руи боксира топката току пред Антоан Гризман. След това отбитата топка се озова в Саул Нигес, който отново центрира остро в наказателното поле на домакините, но аржентинският вратар отново бе на мястото си и улови топката.

Атлетико Мадрид направи невероятен пропуск в 27-та минута, когато Гризман отне топката от Асиер Ияраменди, а след това подаде към Караско, който намери Гамейро, а той стреля, но Руи отново бе на мястото си и спаси.

Ян Облак се наложи да се намесва в 34-та минута, когато отрази удара на Карлос Вела.

Съдията Алварес Искиердо свири дузпа за Реал в 54-та минута за нарушение на Габи срещу Юри. Наказателният удар бе реализиран от Карлос Вела и баските поведоха в резултата.

Карлос Вела направи невероятен пропуск в 60-та минута и не успя да удвои преднината на баските.

Гостите имаха претенции за дузпа в 63-та минута за нарушение на Раул Навас срещу Анхел Кореа, но съдията остана безмълвен.

Арбитърът Искиердо свири втора дузпа за домакините в 74-та минута за нарушение на Анхел Кореа срещу Карлос Вела. Наказателният удар бе реализиран от Уилиан Хосе в 75-та минута и Реал Сосиедад поведе с 2:0.

Херонимо Руи се отличи с ново класно спасяване в 88-та минута, когато отрази удара на Антоан Гризман.

Реал Сосиедад записа трета поредна победа и събра актив от 19 точки, като по този начин се изкачи на шесто място във временното класиране, докато Атлетико Мадрид допусна втора загуба от началото на сезона и в последните три мача, като остана на трета позиция с 21 точки.