Капитаните на тимовете от Примера дивисион ще проведат събрание в сряда, за да излязат с обща позиция по два въпроса, съобщава AS. На първо място ще бъде обсъдена програмата за новия сезон в Ла Лига и след това решението на местната лига мачове от шампионата да се играят в САЩ.

Асоциацията на испанските футболисти вече се оплака от графика на Ла Лига. Двубоите започват в петък вечер и приключват в малките часове на понеделник. Според играчите от това страдат най-вече феновете, които искат да следят срещите.

Отделно от това, футболистите са твърди в позицията си двубои от испанския шампионат да не се играят отвъд океана. Техният аргумент е, че те не са били информирани за договорката между шефовете на испанския футбол и американските партньори на Лигата и по този начин са били поставени при свършен факт.

Припомняме, че по силата на договора между Испанската футболна федерация и американската компания „Релевант“ по едно от дербитата между гигантите Реал и Барса трябва да се състои в САЩ. Срокът на сътрудничеството е 15 години.

Футболистите са категорични, че подобна организация крие рискове за здравето им и засяга сериозно привържениците им.

Асоциацията на футболистите в Испания скочи остро на сделката между Ла Лига и "Релевант"