Асоциацията на испанските футбoлисти реагира остро на сделката между Испанската футболна федерация и амерканската компания "Релевант".

По-рано днес ръководният орган на испанския футбол и фирмата от Маями подписаха договор за 15-годишно сътрудничество. Най-интересната клауза в него е, че поне един мач от следващия сезон в испанската Ла Лига на гигантите Реал и Барселона трябва да се състои на американска територия.

"Във връзка със сделката между Ла Лига и "Релевант", която включва провеждането на един мач от сезона в САЩ - ние сме напълно против тази сделка. 

Искаме федерацията да не включва нашето съгласие за този договор, използвайки го в своя ползва. Мислим, че не са обмислени добре опасностите за здравето на играчите, възможните рискове и любовта на милионите фенове в страната при сключването на този договор, който задължава провеждането на мачове от нашия шампионат на американска територия.

Футболистите не са разменна монета, която да бъде използвана за печалбите на трети страни", се казва в официалното становище на Асоциацията на испанските футболисти.