Старши треньорът на Реал Мадрид Фабио Капело заяви, че иска да остане на поста си. Снощи „кралският клуб” спечели титлата в испанското първенство след победа с 3:1 над Майорка в последния кръг на Примера дивисион.

„Много съм щастлив и си давам сметка, че не всичко зависи от мен, но аз искам да продължа да работя в Реал. За да си изясня ситуацията, ще трябва да поговоря с президента на клуба”, сподели на пресконференцията след победата наставникът на „белия балет”.

Фабио Капело има действащ контракт с „кралския тим” за още две години.

„Вече много пъти съм споменавал, че искам да остана треньор тук, но всичко зависи от Рамон Калдерон”, заяви специалистът, който много скоро ще навърши 61 години.

„Миналата седмица говорихме по този повод, но тогава отговор не получих”, допълни наставникът.

Колкото до триумфа на Реал Мадрид в Примера дивисион, Фабио Капело сподели: „Радвам се, че успяхме да спечелим титлата точно в самия край, така както съм го правил и в Италия.”

„Взех няколко грешни решения, но най-голямата ми грешка бе, че престанах да се доверявам на Дейвид Бекъм, след като обяви, че ще напусне клуба. Сбърках, когато реших да го оставя настрани”, призна Капело.