Реал Мадрид е шампион на Испания, след като победи с 3:1 Майорка в последния кръг на Примера дивисион. Така „белия балет” завършва с 76 точки, колкото има и Барселона, но „кралете” са с по-добри показатели в преките срещи.

 

На трибуните на стадион "Сантиаго Бернабеу" бяха шампиона на Ролан Гарос Рафаел Надал и кинозвездата Том Круз.

 

Майорка откри резултата в 17-та минута чрез Варела. През второто полувреме домакините обърнаха развоя на мача. Първо Рейес изравни в 68-та минута, а Диара в 80-та даде гол преднина за столичани. Крайният резултат оформи Рейес в 83-та минута.

 

Барселона разби като гост Химнастик с 5:1. Въпреки това каталунците останаха на втора позиция в класирането. Резултатът бе открит от Карлес Пуйол в 20-та минута, а преднината за „синьо-червените” удвои Лионел Меси в 35-та минута. Роналдиньо направи резултата 3:0 в 38-та минута. В 51-та минута Меси вкара втория си гол в срещата. Домакините от Тарагона намалиха в 83-та минута чрез Гран, а Дзамброта в 90-та минута сложи край на срещата.

 

Севиля изненадващо загуби с 0:1 от Виляреал. Единственият гол в двубоя отбеляза Фуентес в 50-та минута.  По този начин „жълтата подводница” се класира за турнира за Купата на УЕФА.