Старши треньорът на Реал Мадрид Фабио Капело призна, че слабият сезон за тима вече е факт, след като „белият балет” отпадна от Шампионската лига от Байерн Мюнхен с рекордно бърз гол на Рой Макай.

Италианският наставник заяви, че последното попадение на „Сантяго Бернабеу” и първото на „Алианц Арина” са били решаващите моменти в двубоите между двата гранда.

Капело говори и за това какъв ефект може да има поражението на неговия пост.

„Резултатите не са добри и това не е нещо, което може да се скрие,” обясни той. „Зависи от клуба какво ще се случи по нататък и трябва да приема каквото ръководството реши.”

Капело продължи: „Почувствахме малко и липсата на късмет днес. Разочаровани сме от контрола си върху топката, дрибъла с нея и от изстрелите пред вратата.”

„В този сблъсък ние дадохме два подаръка на Байерн – голът на Ван Бомел в първия мач и първият в днешната среща, който падна толкова рано.”

„Мачът придоби изцяло нов облик само за секунди. Мислех да играем на контраатаки, но този първи гол отхвърли възможността.”

„Изиграхме добър мач, имахме своите положения, но нямахме достатъчно късмет за отбележим през първото полувреме. Победата на Байерн не бе заслужена, защото Оливър Кан имаше повече работа от Икер Касияс. Ние вкарахме четири гола срещу Байерн и това не бе достатъчно – направо не мога да повярвам.”

Голът на Макай падна след глупава грешка на Роберто Карлош, а Капело коментира: „Не мога да обясня какво се случи. Той е толкова опитен играч …”