Байерн Мюнхен изхвърли Реал Мадрид от Шампионската лига след победа с 2:1 в реванша от осминафиналите в турнира. „Кралския клуб” отново бе изключително несъстоятелен и разчиташе повече на късмет и случайност, а столът на Фабио Капело се клати жестоко.

Мачът започна с истински шок за „белия балет”. Само в рамките на 11 секунди испанците трябваше да бият два пъти център. Реал би първия удар в мача, топката бе подадена към Роберто Карлос, той не успя да я спре, Хасан Салихамиджич я овладя проби отдясно и подаде към Рой Макай и той, необезпокояван, я изпрати към гърба на Касияс – 1:0.

До края на първата част баварците имаха инициативата, а Реал по-скоро наблюдаваше двубоя отблизо. Футболистите на Фабио Капело имаха възможност да изравнят в края на първото полувреме, но ударът на Раул излезе в аут.

Втората част започна по абсолютно същия начин като първата – Байерн можеше да вкара още в самото и начало. Ван Бомел бе изведен сам срещу Касияс, но испанският вратар спаси. В 55-та минута неговият колега Оливер Кан извади сигурен гол. Раул центрира отляво, Ван Нистелрой надскочи Ван Буйтен в наказателното поле, стреля с глава, но Кан с върха на пръстите спаси. В 66-та минута централният бранител Лусио уби надеждите на Реал с втори гол. Саньол центрира от корнер отляво на вратата на „кралете”, бразилецът надскочи всички в бяло и с глава изпрати топката в мрежата на испанския тим. Ван Нистелрой върна за кратко надеждите на „белия балет” след като отбеляза от дузпа в 83-та минута. Малко преди това за сдърпване съдията Лубош Микел изгони Ван Бомел от домакините и Алу Диара от гостите. В последната минута словашкият рефер отмени гол на Реал – Рамос вкара топката във вратата на Кан с удар от далеч, но преди това овладя топката с ръка. В даденото от съдията четири минутно продължение Реал пробва да изравни, като в последната атака дори и Касияс се пусна напред, но и това не даде резултат. Най-титулувания отбор в Европа остана извън най-комерсиалния турнир.

Голът на Макай пък стана най-бързият в историята на Шампионската лига. Досегашният рекорд в турнира принадлежеше на Жилберто Силва. Играчът на Арсенал се разписа в 21-а секунда срещу ПСВ Айндховен, през 2002 година.

Реал победи баварския тим с 3:2 в първата среща между двата отбора на "Сантяго Бернабеу".


Наставникът на Байерн заложи на следните единайсет: Кан – Саньол (84-Гьорлитц), Лусио, Ван Буйтен, Лам – Салихамиджич, Харгрийвс, Ван Бомел, Швайнщайгер – Макай (69-Пицаро), Подолски (88-Демикелис). Стартовият състав на Реал: Касияс - Торес, Елгера, Рамос, Карлуш – Емерсон (32-Гути), Диара, Гаго (75-Робиньо), Раул – Игуайн (46-Касано), Ван Нистелрой
Жълти картони: Подолски и Ван Бомел (Байерн); Рамос, Диара и Гути (Реал)
Червени картони: Ван Бомел (Байерн) и Диара (Риал)