Добре известният италиански футболен специалист Фабио Капело смята, че е наясно на какво се дължи сривът във формата на Барселона. Според треньора обяснението за внезапния спад се крие в липсата на отявлен лидер, какъвто беше преди време Карлес Пуйол.

Бившият испански национал приключи с професионалния футбол през 2014 година, а оттогава каталунците не могат да намерят друг силен характер, който да вдига отбора в трудните моменти. Вчера Барса записа четвърта поредна загуба във всичкия турнири – с 1:2 от Валенсия – и освен че вече е аут от Шампионската лига, загуби и цялата си преднина пред Атлетико Мадрид и Реал Мадрид в първенството.

Статистиката сочи - Атлетико ще стане шампион

„Този път сривът се случи наистина бързо. Барса загуби много точки и изпитва сериозни трудности“, коментира Капело, който беше начело на Реал при един от най-знаменателните обрати в първенството. „Когато ние го направихме, всичко стана стъпка по стъпка, тихичко и в последния ден от сезона.“

Барса с най-слабия си сезон от 2003 година насам

„Сега никой не може да предвиди какво ще ес случи. Възможно е Барселона да се върне на верния път както във физическо, така и в психическо отношение. Според мен те се нуждаят от капитан като Пуйол. Има моменти, когато треньорът може да опита нещо, но усилията му ще бъдат обречени, ако в съблекалнята няма истински лидер“, допълни Капело.