Барселона допусна третата поредна загуба в Примера дивисион и титлата все повече се отдалечава от „Камп Ноу“, въпреки че каталунците все още се намират на първата позиция в класирането. „Блаугранас“ падна с 1:2 при домакинството си на Валенсия от 33-ия кръг на Ла Лига. Воденият от Луис Енрике отбор направи куп пропуски, Диего Алвеш се отличи с невероятни спасявания, а „прилепите“ задълбочиха кризата при каталунците. Това е втора поредна загуба на Барселона на „Камп Ноу“.

Барселона започна много активно мача и в 5-та минута първо Неймар пропусна да вкара, а след това ударът на Серхи Роберто бе блокиран. Две минути по-късно Луис Суарес и Лионел Меси комбинира добре и аржентинецът стреля, но Диего Алвеш спаси. В 11-та минута Лионел Меси започна добра атака и подаде към Жорди Алба, който центрира в наказателното поле на Валенсия, но Луис Суарес не успя да засече топката. Неймар имаше чудесна възможност в 12-та минута, но Диего Алвеш спаси.

Валенсия организира много добра контраатака в 17-та минута. Санти Мина отне топката от Серхио Бускетс, след което подаде към Енцо Перес, който изведе Родриго Морено на отлична стрелкова позиция, а той стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Клаудио Браво.

След центриране от корнер в наказателното поле на Валенсия в 22-та минута Хавиер Масчерано стреля с глав, след което Луис Суарес се опита да довкара топката, но вместо това я изпрати от по-малко от метър над напречната греда на вратата на Диего Алвеш.

Барселона изплете нова добра атака в 25-та минута, когато Неймар и Лионел Меси взаимодействаха, а аржентинецът шутира, но Диего Алвеш отново спаси.

Валенсия поведе в 26-та минута, когато след бърза контраатака Андре Гомес подаде към Гийерме Сикейра, а той центрира в наказателното поле на Барселона, където Иван Ракитич отклони топката в собствената си врата.

Барселона можеше бързо да изравни резултата, когато в 39-та минута след центриране в наказателното поле на Валенсия Лионел Меси стреля с глава, но Диего Алвеш отново спаси.

Валенсия нанесе своя втори удар в мача в добавеното време на първата част, когато Даниел Парехо прокара топката между Серхи Роберто и Жерар Пике, като по този начин изведе Санти Мина зад отбраната на Барселона, а той с премерен удар вкара във вратата на Клаудио Браво.

Барселона влезе силно във второто полувреме и веднага се опита да върне едно попадение. В 47-та минута Суарес подаде много добър пас към Иван Ракитич, а той от чиста позиция стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Диего Алвеш.

Валенсия можеше да реши всичко в мача в 54-та минута, когато Андре Гомес отправи хубав удар, но Клаудио Браво се намеси и спаси.

Барселона успя да върне един гол в 64-та минута, когато Жорди Алба направи двойно подаване с Лионел Меси и аржентинецът успя да изпрати топката във вратата на Алвеш. По този начин Меси отбеляза попадение номер 500 в своята кариера и прекъсна поредицата от мачове без реализиран гол.

Барселона можеше да изравни резултата в 70-та минута, но Диего Алвеш отново бе на мястото си и отрази удара на Неймар. Пет минути по-късно вратарят на Валенсия отчая и Иван Ракитич, като спаси много прецизен удар на хърватина. Удар на Неймар бе блокиран от Шкодран Мустафи в 84-та минута.

Пако Алкасер направи невероятен пропуск в 87-та минута, когато пропусна от стопроцентово положения да изпрати топката във вратата на Клаудио Браво.

За Барселона всичко приключи в 89-та минута, когато Андрес Иниеста намери Жерар Пике в наказателното поле на Валенсия. Защитникът бе оставен непокрит и успя с гърди да си овладее топката, след което обаче стреля встрани от десния стълб на вратата на Диего Алвеш. По този начин пропускът на Пике описа тоталния срив на Барселона.

Барселона е първи в класирането със 76 точки, колкото има и Атлетико Мадрид. Каталунците обаче имат по-добра голова разлика, а и са с по-добри показатели в директните мачове в сравнение с „дюшекчиите“. Реал Мадрид е трети със 75 точки.

В следващия кръг, който е през седмицата Барселона гостува на Депортиво Ла Коруня, Атлетико Мадрид гостува на Атлетик Билбао, а Реал Мадрид е домакин на Виляреал.