Старши треньорът на Реал Мадрид Фабио Капело благодари на ръководството на Примера дивисион за отмененото наказание на Дейвид Бекъм, и похвали своите футболисти за отношението, с което се готвят за предстоящото дерби със Севиля.

Според италианския специалист, неделният сблъсък ще е своеобразен финал и за двата отбора, тъй като който загуби, почти сигурно ще се прости с надеждите за титла.

Вчера Дисциплинарната комисия отмени картон на Дейвид Бекъм и така му позволи да помогне на „белия балет” в двубоя. По тази причина Капело сподели, че е много щастлив, защото „Бекъм е много важен за Реал Мадрид”.

Наставникът е убеден, че играчите му приемат всеки мач като финал, и са максимално мотивирани, независимо от съперника. Той заяви, че е много доволен от онова, което вижда от своя отбор през последните два месеца. „Искаме да печели мач след мач и сега ни предстой много важен двубой срещу Севиля. Радвам се да видя отношението на момчетата преди този мач,” добави Капело.

Треньорът похвали и противника Севиля, като призна, че андалусийците са сред отборите, които практикуват най-хубав футбол в Европа. „Много харесвам този невероятен тим и страхотния им наставник, който върши чудесна работа. Те играха с успех в три състезания, и ние трябва да ги уважаваме за това. Севиля има добри футболисти и са сплотени,” каза Капело.

Италианецът отказа да коментира Барселона. „Гледам само моя отбор и смятам, че ние все още имаме доста добри шансове.”

Капело обясни и причината да остави Иван Елгера на пейката. „Той тренира наравно с останалите, представя се добре, но няма как във всеки мач да излизаме с една и съща единайсеторка. Ние треньорите работим със смените и те зависят от момента,” каза той и завърши: „Никой не ми дава нареждания кой да играе. Пускам на терена онези, които считам за най-добри.”