Фредерик Кануте изригна срещу безумното решение на ФИФА, да го задължи да играе за клубния си тим Севиля в същото време, когато той трябваше да играе официален мач с националния отбор на Мали.

 

Нападателят има пълното право да бъде недоволен, след като световната централа се подаде на натиска на борещите се за титлата испански клубове и погази собствените си разпоредби, пращайки го обратно на Пиринеите заедно със сънародника му Мамаду Диара от Реал Мадрид, след като двамата вече бяха отпътували за Мали, за да играя в квалификацията за Купата на африканските нации срещу Сиера Лионе в неделя.

 

„Това, което те направиха с моята страна не е нормално” – гневно заяви Кануте - „Те промениха своите собствени правила, ощетявайки моята родина, защото е африканска страна, а не европейска. Те не можаха да устоят на натиска от Реал Мадрид.”

 

Въпреки справедливото си недоволство водещия голмайстор на Севиля обяви, че ще играе на 100% в неделния мач срещу Виляреал, когато клубният му тим има възможност да спечели своята първа титла от 1946 година насам.