ФИФА нареди на Мали да позволи на Мамаду Диара и Фредерик Кануте да вземат участие в последния кръг на Примера Дивисион в неделя.

В същия ден Мали играе квалификация срещу Сиера Леоне за участие на Купата на африканските нации. Двамата футболисти бяха повикани в националният отбор и дори отпътуваха за родината си, за да вземат участие във въпросния мач.

Тимът на Мамаду Диара Реал Мадрид и Севиля, където се подвизава Фредерик Кануте, играя съответно срещу Майорка и Виляреал и заедно с третия претендент за титлата ще определят новия шампион на Испания.

Според правилниците на ФИФА националните отбори се ползват с предимство пред клубните. Световната централа изглежда се е поддала на натиска от страна на испанските грандове и е намерила вратичка в собствените си разпоредби, която ще им позволи да играят за клубовете си в неделя.

„Заявката за този уикенд за мача за Купата на африканските нации беше подадена от Африканската футболна конфедерация във ФИФА след тази за испанския шампионат” – заяви говорителят на световната централа Андреас Херен – „Според правилата на ФИФА това означава, че играчите не са обект на „задължително участие” за техните страни.”

ФИФА разреши и на друг играч на Реал Мадрид – Робиньо, да играе в мача в мача срещу Майорка, който трябваше да е на лагер с отбора на Бразилия, който се готви за участието си в Копа Америка 2007.