Смятаният за един от най-перспективните кадри в школата на Барселона - "Ла Масия", Жерард Деулофеу така и не успя да си спечели перманентно място в първия тим на каталунците.

Той изкара два периода в първия отбор - 2011-2015 г. и 2017-2018 г., но така и не се утвърди, бивайки даван под наем в различни тимове. В момента той играе в английския Уотфорд, където се справя на доста добро ниво - 6 гола и 4 асистенции в 20 мача през този сезон в шампионата.

В последния кръг на Висшата лига каталунецът реализира хеттрик срещу Кардиф при успеха с 5:1.  

"Уотфорд ми даде много. Клубът залага много на мен, въпреки че прекарах една тежка контузия. Чувствам се отлично и се радвам как върви самият сезон. Целта е да запазим седмата позиция в лигата, което ще ни даде път към Европа. Все още се борим и за ФА Къп", заяви 24-годишният нападател пред "Mundo Deportivo".

"Към мен има голям интерес от медиите, тъй като съм юноша на Барса. Но не мога да се боря срещу това. Барселона е най-големият клуб в света и е нормално да ти слагат етикет. Доволен съм от своята кариера".

"Преди казваха, че съм "новият Меси". Но е трудно, когато ти лепнат подобно определение. Трудно е да се бориш срещу това, трудно е най-вече да се развиваш", добавя Деулофеу.

"В момента Барселона е отбор с много потенциал. Борят се за всички трофеи. Но всичко се решава в последните два месеца. Мисля, че ще могат да спечелят всичко. Конкуренцията е много голяма, защото например Реал Мадрид няма нужда от много силен сезон, за да може накрая да се поздрави с Шампионска лига".

"С Меси в отбора нещата са различни. Това е тим, съставен от много важни елементи, но с Меси Барса става почти непреодолима", завърши талантливият играч.