Треьнорът на Барселона - Ернесто Валверде, говори преди реванша срещу Реал Мадрид в турнира за Купата на краля. Първата завърши при 1:1 на "Камп Ноу".

Той заяви, че целта за Барса ще бъде вкарването на голове, като в съблекалнята нямат притеснения за нашумялата сериозно в последно време система за видеоповторения - ВАР.

"Това ще бъде стотен мач за мен. Бих се радвал да спечелим, не бих отказал. Но не се знае, това е Ел Класико. Искаме да елиминираме Реал, но наистина ще бъде трудно. Влизаме в мача с резултат, който не е добър за нас. Трябва обаче да сме с нагласата, че сблъсъкът е открит. Ще бъде атрактивен сблъсък за феновете", заяви Валверде.

"Трябва да нанесем щета на съперника, за да можем да спечелим мача. Ако не вкараме, не можем да продължим. Нашата цел е да вкараме гол. Винаги сме го правили и ще го направим и сега. Просто трябва да атакуваме противниковата врата", добави той.

"Артур? В момента е по-добре. Вчера се включи в част от тренировката. Но той няма да влезе в групата. Той е различен играч - всички футболист ти носи нещо различно", каза още Валверде.

"Да, играем добре на "Бернабеу", но миналите резултати не могат да ти гарантират успехи в бъдеще. Да, може би историята те насочва до някаква степен, но ние не трябва да се осланяме на статистика, а да мислим как да победим".

"ВАР? Не се притесняваме от ВАР. Спокойни сме и ще уважим тази технология. Споровете винаги са налице във футбола, както и в други спортове. Ще опитаме да спечелим срещу Реал и ще оставим всичко останало зад гърба си", добави специалистът.