Изненадващият лидер в Ла Лига след първите 5 кръга от сезона Гранада завърши 1:1 при гостуването на Реал Валядолид в двобой от шестия кръг на испанското първенство. Голът за домакините отбеляза Оскар Плано, а за гостите - Карлос Фернандес. 

Двубоят започна във вихрено темпо, като Валядолид упражни домакински натиск. Логично в 12-та минута се стигна и до откриващо попадение. Атакуващият полузащитник Тони напредна отляво и намери с успоредно на гол линията подаване. Най-съобразителен там се оказа Оскар Плано, който вкара от няколко метра на празна врата. 

Към края на полувремето Гранада обаче отговори подобаващо. Десният бек Виктор Диас намери с остро подаване към точката на дузпата своя съотборник Карлос Фернандес, който разстреля вратаря на Валядолид за 1:1. 

През втората част гостуващият отбор си помисли, че е взел аванс, но се оказа, че голът ще бъде отменен за засада. Нападателят на Гранада Адриан Рамос заби топката във вратата на стража Жорди Масип, но в последствие се оказа, че е бил в положение на засада. 

По този начин Гранада продължава да бъде начело на колоната в Ла Лига, с актив от 11 точки след 6 мача. Валядолид, от своя страна, остана на 13-то място с 6 пункта.