Тимът на Гранада съумя да спечели с 2:0 срещу Барселона двубоя си от 5-ия кръг на испанското първенство. Головете за успеха реализираха Азиз и Вадийо от дузпа.

Още във втората минута на срещата топката попадна в Азиз, който матира вратаря на Барселона. Домакините продължиха да бъдат активни на терена, а в 15-ата минута Пуертас получи добър пас и стреля, но този път Тер Стеген беше на ниво и изби в корнер.

В 21-ата минута Барселона опита да се върне в двубоя, но удар на Суарес попадна в стената изградена от играчи на Гранада при статично положение. 

Игра с ръка на Артуро Видал в наказателното поле на Барселона позволи на домакините да изпълнят дузпа като решението беше взето с ВАР, а от бялата точка Вадийо направи резултата 2:0 в 66-ата минута на двубоя.

До края на двубоя каталунците се опитаха да стигнат до нещо съществено пред вратата на Гранада, но това не се получи и домакините спечелиха заслужено 3-те точки.

В класирането след този мач Гранада е лидер в подреждането с актив от 10 точки, а Барса е на 7-ото място с едва 7 точки.