Бившият испански съдия Итуралде Гонсалес похвали главния рефер на Ел Класико Ундиано Майенко. Екс арбитърът заяви, че Ундиано се е справил безупречно, като допълни, че именно поради тази причина той е изявен международен арбитър.

„Аз смятам, че Ундиано се справи добре. Той ръководи мача между Реал Мадрид и Барселона по възможно най-добрия начин. Притежава чудесни качества и поради тази причина е водещ рефер не само в Европа, но и в света“, започна Итуралде Гонсалес.

Колкото до по-крайните коментари по адрес на арбитърството от страна на двамата лидери на „кралете“ – Кристиано Роналдо и Серхио Рамос, специалистът заяви: „За мен е крайно нелогично играчи да се изказват по този начин и да заявят, че не желаят даден съдия да им свири до края на сезона. Неправилно е да се мисли, че реферите свирят в полза на някого. Ако аз съм на мястото на Съдийската комисия, ще сложа пак Ундиано да води мач на Реал, за да се покаже, че няма влияние от страна на клубовете при определянето на съдиите и че Комисията е независима“.

За финал Итуралде Гонсалес сподели, че според него е закономерно Роналдо и Серхио Рамос да понесат санкции за поведението си.