Барселона победи с 4:3 Реал Мадрид в Ел Класико от 29-я кръг на Примера дивисион. Каталунците по този начин съкратиха пасива си от двата мадридски отбора на една точка.

Ел Класико ще остане в историята с трите дузпи и спорното съдийство на Ундиано Майенко.

Още в 19-та минута футболистите на Барселона имаха претенции за извършено нарушение на Пепе срещу Неймар. Майенко обаче подмина ситуацията. В този момент каталунците все още водеха в резултата с 1:0 след гол на Андрес Иниеста в 7-та минута.

ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА ТУК И САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ ИМА ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ДАДЕ ДУЗПА ЗА БАРСЕЛОНА!

В 54-а минута Кристиано Роналдо бе фаулиран от Дани Алвеш и Ундиано Майенко отсъди дузпа за Реал. Повторенията обаче показаха, че нарушението е извън наказателното поле. Зад топката застана самият Роналдо, който вкара и даде нов аванс на Реал.

САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ НАРУШЕНИЕТО НА АЛВЕШ СРЕЩУ РОНАЛДО Е В НАКАЗАТЕЛНОТО ПОЛЕ!

В 63-а минута обаче и Барса получи възможност да отбележи от дузпа. Неймар бе изведен добре, пое топката и бе фаулиран в наказателното поле от Серхио Рамос. Реферът посочи бялата точка и показа директен червен картон на Рамос. Меси нямаше проблеми да материализира 11-метровия удар, а до края на мача каталунците имаха възможността да играят с човек повече на терена. Останаха сериозни съмнения дали Неймар не е в положение на засада при получаването на топката, както и дали изобщо има извършено нарушение срещу бразилеца от страна на Неймар.

ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК!

В 83-а минута Андрес Иниеста падна в наказателното поле след съприкосновение с Чаби Алонсо, а Ундиано Майенко отново отсъди дузпа за каталунците. Зад топката отново бе Меси, който с безпощаден удар в горния ляв ъгъл на вратата оформи своя хеттрик, а с това и донесе победата за своя отбор.

ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ ИМА ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ДАДЕ ДУЗПА ЗА БАРСЕЛОНА!