Старши треньорът на Барселона Луис Енрике остана доволен, въпреки минималната загуба с 1:2 от Атлетик Билбао в първи осминафинал за Купата на Краля.

Барса губеше с 0:2 след 45 минути игра, а гол на Лионел Меси донесе по-благоприятния резултат преди реванша на "Камп Ноу" в сряда. В последните 10 минути на мача Атлетик игра с 9 души заради два червени картона, но каталунците не съумяха да изравнят.

"С оглед на това как се разви мача, вкараният гол ни вдъхва живот. В края заслужавахме изравняване", сподели Енрике. "Ще бъде трудно, но трябва да запазим суха мрежа (в реванша)."

"Това е трудно предизвикателство, ще се нуждаем от нашите фенове и ще бъде добра възможност да запазим шансовете си за класирането в купата."

"Това бе нормален мач на "Сан Мамес", с напрежение. Това ни струваше началото на мача. Те се възползваха от две бързи атаки след загуба на притежанието на топката."

"През първото полувреме играхме без прецизност и сценарият бе сложен - с два гола пасив, с играчи с жълти картони, няколко ядосани и спорещи със съдията."

"През второто полувреме контролирахме всичко. Създадохме положения и ситуации да изравним мача", допълни Енрике.