Рекордьорът по мачове за националния отбор на Испания Икер Касияс ще продължи да играе за "ла фурия". Независимо от колебливите му изяви напоследък, той все още се ползва с доверието на селекционера Висенте дел Боске. 

Негова грешка в мача със Словакия беше една от причините за първата загуба на испанците в квалификационни мачове от осем години насам. Но въпреки това, той не излиза от сметките на наставника. 

"Четох някаква статия, че Икер искал да се откаже от националния отбор. Това не е истина. Аз съм си говорил много с него и не съм чул подобно нещо", сподели Дел Боске пред "Радио Испания". 

Самият той е подложен на доста критики след тежкия погром на Световното в Бразилия и трудния старт на евроквалификациите. Специалистът има договор до края на юни 2016 г. и по всичко личи, че няма намерение да го подновява. 

"Мисля, че Европейското след две години ще е последният ми турнир като селекционер на Испания. Нека се класираме все пак, но на теория, това ще е последният ми турнир с националния отбор", сподели още Дел Боске.