Вратарят на испанския национален отбор Икер Касияс отново беше съсипан от критики след грешките си в мача със Словакия. Рекордьорът по мачове за "ла фурия" носи огромна вина за първото попадение в двубоя, загубен от тима му с 1:2. 

И въпреки че медии и фенове го захапаха здраво, той намери обичайния си защитник в лицето на селекционера Висенте дел Боске. Треньорът винаги е бил зад гърба му и сега също не го изостави. 

"Той винаги е бил жертвения агнец в нашите мачове и сега не излезе от ролята на изкупителна жертва, всички го грабнаха. Но аз не мисля, че той е загубил магията си, която ни демонстрираше толкова дълго."

"Мисля, че всички испанци трябва да са наясно с това и да го подкрепят, защото той е един страхотен футболист и се радваме, че е с нас", сподели Дел Боске пред радио "Марка". 

Касияс има 158 мача за Испания, но след последните си колебливи изяви, редица фенове призовават да бъде оставен на пейката, за сметка на младия и перспективен Давид де Хеа. Но явно Дел Боске има различни планове.