Титулярният страж на Испания Икер Касияс е на мнение, че английският национален отбор може да има проблеми на Световното, заради вратарския пост. Според лидера на Реал Мадрид, Робърт Грийн, Дейвид Джеймс и Джо Харт нямат достатъчно опит, за да се представят успешно на Мондиала.

Касияс има зад гърба си три трофея в Шампионската лига и бе в основата на спечелването на Европейското през 2008 година. Той е на мнение, че отсъствието на мачове в евротурнирите този сезон за тримата английски вратари ще е сериозен негатив за „Трите лъва”.

„Разбирам защо и Лионел Меси, и Шави твърдят, че Англия има сериозни шансове да стане световен шампион, класата на отбора е безспорна. Но ситуацията с вратарите може да се окаже реален проблем за тях,” обясни Касияс. „Нито един от тях не е играл международни срещи, а евротурнирите са най-високото стъпало на клубно ниво. Ако никога не си играл в някой от най-силните клубни турнири в света, ще ти е трудно да си на високо ниво и с националния отбор, когато всички погледи са вперени в теб.”

„Ако вземете например мен, Джиджи Буфон и Жулио Сезар, ние сме вратари, които са печелили всичко – европейски, световни титли, Шампионска лига,” продължи Икер. „На такова равнище, нервите играят основна роля, и всяка грешка, направена от вратар, се гледа под лупа. Понякога на Световно нещата не опират до качества и способности, а до опит, до това да си бил вече там, и да знаеш как да се владееш по време на големите мачове.”