Барселона постигна много важна победа с минималното 1:0 при гостуването на борещия се за четвъртото място отбор на Майорка в мач от 29-я кръг на Примера дивисион.

Гуардиола даде почивка на Меси, който остана резерва и се появи в игра едва през второто полувреме, както и Шави Ернандес, докато Пике изобщо не попадна в групата.

Мачът започна много добре за домакините, които можеха да поведат още в 3-та минута, когато след удар на Адурис топката срещна гредата.

В 17-та минута Педро сложи топката на главата на Габриел Милито, но ударът на аржентинския защитник бе спасен от Ауате.

Натискът на каталунците се усили и нови два пропуска направи Златан Ибрахимович, а удар на Хефрен мина опасно близо до напречната греда на вратата на Майорка.

Майорка имаше отново малшанс в 43-та минута, когато след удар на Борха Валери топката срещна левия стълб на вратата на Виктор Валдес.

Единственото попадение в срещата падна в 62-та минута, когато след центриране от корнер топката попадна в Златан Ибрахимович, който не сбърка и я прати във вратата на Ауате.

Последваха нови силни минути за отбора на Барселона и нов пропуска на Ибрахимович.

В последните секунди на мача Меси направи добър пробив и се озова сам срещу Ауате, но изстрелът му мина над напречната греда и излезе в аут.

След тази победа Барселона продължава да е на първо място с актив от 74 точки. Майорка остава на четвърта позиция във временното класиране с актив от 47 точки.