Полузащитникът на Барселона Александър Хлеб сподели, че не смята да сменя клуба си скоро, въпреки слуховете които се появиха, че ръководството на каталунците смята да го продаде. В момента националът на Беларус все още се възстановява от травма, но по всичко личи и че Гуардиола няма намерение да разчита много на него за в бъдеще.

„Към настоящия момент се намирам в нормална физическа форма. Сега вече всичко зависи от игровата практика. Трябва по-често да излизам на терена, за да възвърна ритъма си на игра и усета към партньорите. Но затова трябва да играя. А това вече е в компетенциите на Гуардиола”, сподели полузащитникът на Барса.

Относно слуховете, че през следващия трансферен прозорец Хлеб ще бъде продаден, футболистът каза: „И аз четох за подобни неща във вестниците. Не водя никакви преговори с други клубове. Имам договор за още три години с Барселона, затова засега не смятам да сменям обстановката.”

„Разговарях с Гуардиола наскоро. За мен най-важното е да върша своята работа, да тренирам. А аз това и правя”, добави още Хлеб.

Относно адаптацията в Испания, националът на Беларус сподели: „Много ми харесва климатът и кухнята тук. Чувствам се чудесно. Трудно ми е само да говоря на испански, защото езикът не е лесен, но иначе разбирам почти всичко. Разбира се, иска ми се да играя повече. Ако съм необходим на треньора, винаги съм готов да изляза на терена.”