Отборът на Атлетико Мадрид претърпя изненадващо поражение от Спортинг Хихон в мача от 30-я кръг на Примера дивисион. „Дюшекчиите“ загубиха с 1:2, след като домакините направиха пълен обрат в двубоя.

Тимът на Диего Симеоне се представи доста разочароващо при гостуването си на един от опашкарите в подреждането. Мадридчани явно бяха изморени след тежкия сблъсък с ПСВ Айндховен през седмицата за Шампионската лига и класирането за четвъртфиналите на надпреварата след продължения и дузпи.

Домакините имаха превъзходство в мача, а в последните 10 минути сътвориха обрат и прибавиха ценни три точки в актива си.

Атлетико поведе след 29 минути игра. Антоан Гризман след чудесно изпълнен пряк свободен удар прати топката в горния ляв ъгъл на вратата Хихон.

Домакините поставиха начало на обрата си в 79-ата минута. След фаул на дъгата на наказателното поле, Санабриа възстанови равенството, като се получи и рикошет, който заблуди Облак.

След 10 минути домакините лекуваха. В 89-ата минута Джонатан напредна от ляво подаде на дясно към Кастро, който се разписа за крайното 2:1.

В класирането Атлетико е втори с 67 точки, а Хихон е 17-и с 27. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS