Съдбата на шампионската титла в испанския шампионат вече не се намира в ръцете на Барселона, след загубата от Гранада, заяви треньорът на каталунците Херардо Мартино.

Снощи в двубой от първенството Барса бе победена от Гранада с 1:0 навън, записвайки второ поредно поражение след това от Атлетико Мадрид в Шампионската лига със същия резултат.

Барселона остава на трета позиция със 78 точки, Атлетико Мадрид и Реал имат по 79, като "дюшекчиите" може да станат едноличен лидер, ако днес победят Хетафе.

"Съдбата на титлата в Ла Лига вече не зависи от нас. Въпреки това не виждам причини да ни критикуват нашия отбор, който хвърли всички сили и трябваше да спечели. Просто днес не беше нашия ден", заяви Мартино след мача. Неговият тим в сряда ще спори на терена във Валенсия с Реал Мадрид във финала на турнира за Купата на Испания.

Аржентинецът каза в тази връзка, че ще се опита да убеди футболистите си да не мислят за двете несполуки в навечерието на предстоящата важна среща.

"След двете поражения играчите не се намират в много добро състояние, но в сряда ни предстои да се борим за Купата на страната и сме длъжни да победим", отбеляза Мартино, който почти сигурно ще загуби работата си на "Ноу Камп" след края на сезона. /БГНЕС