Отборът на Барселона преживя ужасяваща седмица. След като отпадна от четвъртфиналите на Шампионската лига, каталунците претърпяха поражение с 0:1 като гост на Гранада. Двубоят от 33-я кръг на Примера дивисион се игра на стадион „Лос Карменес“, а единственото попадение в срещата бе дело на Ясин Брахими.

Нещо повече, с поражението каталунците направиха голяма крачка назад в опитите да спечелят титлата в Испания. След загубата Барса се намира на второ място, на една точка след Атлетико Мадрид, но дюшекчиите са с мач по-малко. Преследвачите от Реал Мадрид също не са изиграли двубоя си от кръга и заемат третата позиция със 76 пункта.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

Двубоят стартира обещаващо за Барселона, които започнаха да владеят повече топката и без много усилия демонстрираха класата на многомилионен клуб. Въпреки това, отборът допусна попадение още в 16-та минута. При бърза атака отдясно, Фран Рико успя да изведе Ясин Брахими, Монтоя не успя да се справи с персоналната му опека и позволи на полузащитника да прати топката в мрежата за 1:0.

Непосредственото след това Лионел Меси можеше да се възползва от чудесна възможност в наказателното поле на домакините, но не успя да преодолее стража Орестис Карнезис.

Атаките на футболистите на Тата Мартино продължиха, но точно пред голлинията усилията им бяха осуетявани от сгъстената защита на Гранада.

В 32-та минута на мача се наложи Неймар да получи медицинска помощ. Докато топката бе в друга част на терена, бразилецът се блъсна в защитник на домакините, без видима причина за това, а след това се строполи на земята. Все пак атакуващият футболист на Барселона довърши мача.

Самият той можеше да изравни резултата в 58-та минута, но ударът му мина на сантиметри от гредата. Каталунците продължиха да атакуват и на няколко пъти топката бе избивана буквално на сантиметри от вратата на Гранада, но въпреки това тя не премина голлинията.

В самия край на срещата Хосе Пинто дори успя да опази мрежата си от втори гол след удар на Ел Араби.

След спечелените три точки Гранада е на 13-о място в подреждането с 37 точки.