Трансферната цел на куп големи отбори Хави Мартинес, не смята, че струва 40 милиона, на колкото бе оценен от своя Атлетик Билбао. За полузащитника през лятото се очаква да се борят Барселона, Реал Мадрид, Ман Юнайтед, Ман Сити, Ливърпул, и още европейски грандове. 23-годишният дефанзивен футболист обаче предпочита да не се впуска в мисли за бъдещето си, и засега иска само да спечели Купата на краля с Атлетик, където на финала ще играе срещу Барселона. Също така – да класира заедно със съотборниците си баския клуб за Шампионската лига догодина.

Разбира се, през лятото Мартинес се надява да е в състава на Испания, както за Европейското първенство, така и за Олимпийските игри.

„Струвам доста по-малко от 40 милиона евро,“ сподели Хави Мартинес пред „Марка“. Скромното момче от Навара не се чувства особено комфортно в светлините на прожекторите, а медиите го нареждат сред най-големите таланти в Испания.

„В главата ми засега е само Атлетик. Никога няма да забравя откъде съм тръгнал,“ категоричен е Мартинес, и добавя, че още е твърде рано да мисли за това какво може да се случи през лятото.