Носителят на Карлинг Къп Ливърпул подготвя привличането на трима футболисти през лятото, като начело в списъка на тима е плеймейкърът на Лил Еден Азар.

Хави Мартинес от Атлетик Билбао и Сейду Кейта от Барселона допълват звездното трио, като футболният директор на „мърсисайдци“ Деймиън Комоли се надява няколко „големи имена“ да дойдат на „Анфийлд“.

„Доста от играчите, които следя, са заинтригувани от нашия проект“, заяви Комоли след триумфа на „Уембли“. „Вече знаем, че няколко много известни футболисти искат да се присъединят към нас през лятото. Всеки в Европа знае какво се опитва да постигне футболен клуб Ливърпул.“

Азар е един от най-желаните играчи на континента, като множество клубове ще се опитат да отмъкнат талантливия 21-годишен играч от шампиона в Лига 1. Арсенал и Тотнъм се считат за основните фаворити от английската Висша лига, но според британския вестник „Дейли Мирър“ Ливърпул също са готови да се включат в борбата за подписа на белгийския национал. Изданието смята, че собственикът на „червените“ Джон Хенри ще осигури солидна сума за нови играчи на мениджъра Кени Далглиш през следващия трансферен прозорец.

„Нашите фенове са свикнали с определено ниво на представяне. Да се върнем към него на „Уембли“, беше страхотно. Това е великолепна първа стъпка в посоката, в която се стремим да се движим“, заяви американецът.

„Трофеите са най-важни, нали, така че това е което нашите фенове и играчи очакват. Все още се учим, но това е, което искаме – да надграждаме на всяко ниво“, завърши Хенри.

Освен Азар, Мартинес и Кейта Ливърпул ще се опита да привлече и 19-годишният халф на Базел Гранит Джака. „Червените“ подготвят оферта от 5 млн. паунда за швейцарския национал.