Полузащитникът на Реал Мадрид Гути заяви, че в тима на Барселона би трябвало да има напрежение след успеха на „белият балет” сноши. Кралският клуб победи с 2:0 Валенсия и се нареди на точка след „каталунците” в класирането.

33-годишният футболист на Реал не скри надеждите си Барселона да загуби от Интер на полуфиналите в Шампионската лига. При успех над „нерадзурите”, „каталунците” отиват на финал, който ще се играе на клубния стадиона на Реал Мадрид – „Сантиаго Бернабеу”.

„Знаехме, че след Ел Класико, този мач ще е много важен и ние спечелихме, с което се доближихме на точка след Барселона. Да си втори с 83 точки е доста добре. При тях трябва да има напрежение, защото сме много близо”, сподели Гути пред испанските журналисти.

Гути похвали тима на Валенсия, който отстъпи с 0:2: „И двата тима сме много добри. Спечелихме двата мача срещу тях, но и двата отбора сме много добре поставени в класирането.”

Запитан за предстоящия мач на „каталунците” в Шампионската лига, Гути заяви: „Винаги съм казвал, че искам Барселона да загуби, а също така в Интер имам двама приятели.”