Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола призна след победата с 2:1 над Леванте, че дузпата за неговият тим е можело да се свири и процентите за нея за 50:50.

Барселона получи правото да изпълни наказателен удар в 70-та минута, след като съдията реши, че Исаак Куенка е бил фаулиран. Играчите на Леванте протестираха бурно срещу решението на арбитъра. Наказателният удар бе реализиран от Лионел Меси в 72-та минута и по този начин аржентинецът се изравни с Кристиано Роналдо в борбата за головия приз в лигата, като двамата имат отбелязани по 41 гола.

„Дузпата може да се свири, но може и да не се свири. Но този резултат ще ни помогне да отидем спокойни за мача с Челси, а след това и в Мадрид (срещу Реал Мадрид)“, сподели Хосеп Гуардиола.

Наставникът похвали Леванте: „Леванте е един от най-трудните съперници. Имат отлична организация в отбрана, имат и опитни футболисти. Много са опасни на контраатаки.“

„Не, сега не мисля за мача с Реал Мадрид. Имаме двубой срещу Челси на полуфиналите на Шампионската лига. Ако загубим от Реал, всичко ще бъде решено. Ще трябва много да се потрудим, за да ги победим“, допълни Гуардиола.


Levante 1-2 Barcelona by goalsarena2012-3