Райо Валекано и Реал Сосиедад не можаха да излъчат победител в дербито на дъното в Примера дивисион. Битката в Мадрид завърши наравно 2:2, като поне по този начин домакините прекъснаха серията си от поредни поражения. 

Диего Йоренте и Хосабед Санчес даваха преднина на "пчеличките", но Ариц Елустондо и Брума възстановяваха равенството, което в крайна сметка се оказа и изходът, при който двата тима се оттеглиха след края на битката. 

Иначе мачът започна перфектно за Райо. След началния натиск, домакините откриха резултата в 15-та минута. Тогава Роберто Трасорас центрира перфектно от корнер и с глава Диего Йоренте прати топката неспасяемо в мрежата за 1:0. 

Тази радост обаче не трая дълго, защото гостите изравниха още в 27-та минута. Тогава Рубен Пардо центрира перфектно от статично положение и с глава Елустондо направи резултата 1:1. 

При този резултат дойде и почивката. А малко след подновяването на играта мадридчани пак поведоха в резултата. Това стана след перфектна контраатака, при която Адри Ембарба изведе Хосабед зад защитата на скорост и той преодоля без проблеми вратаря за 2:1. 

Но пак баските успяха да намерят сили и да изравнят резултата. В 63-та минута топката попадна на крака на Брума след центриране от корнер и той от воле препарира стража на Райо за 2:2. 

В крайна сметка това беше резултатът, при който двата тима се оттеглиха и така те се поздравиха само с по точка. Благодарение на нея Райо Валекано събра 15 и поне временно се отлепи от зоната на изпадащите. Реал Сосиедад е с две повече и е на 14-о място.