Гранада се наложи над Майорка с 3:2 в мач от третия кръг на испанската Ла Лига. Мигел Рубио откри резултата за Гранада в 12-ата минута, а пет минути по-късно Ведат Мурики пропусна дузпа за гостите. Майорка все пак успя да изправни преди почивката, благодарение на попадение на Абдон Прац.

Още в първата минута на втората част Бриан Сарагоса отново даде преднина на Гранада, а в 70-ата минута Мирто Усуни направи 3:1 от дузпа. В 87-ата минута Самуел Коста върна едно попадение за Майорка, но гостите нямаха сили за повече. Това бяха първи точки за Гранада в първенството и отборът се изкачи на 14-о място в класирането.

В по-ранния мач от първенството Кадис и Алмерия завършиха 1:1. Луис Ернандес изведе домакините напред в резултата след час игра, но изравни за Алмерия дълбоко в добавеното време на мач. И двата отбора завършиха срещата с по десет човека на терена. Едгар Гонсалес от гостите бе изгонен в 55-ата минута на мача заради втори жълт картон. В последните секунди на двубоя и Кадис загуби играч, след като Феде Сан Еметерио бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение.