Новото попълнение на Атлетико Мадрид Кевин Гамейро разкри защо е отказал да премине в Барселона през изминалия летен трансферен прозорец, а реши да напусне Севиля и да играе на „Висенте Калдерон“.

„Причините да отхвърля офертата на Барселона са две. Първо си дадох ясно представа, че много трудно щях да намирам място в състава на Луис Енрике при присъствието на Меси, Суарес и Неймар. Освен това бях сигурен, че много по-лесно мога да се адаптирам към стила на игра на Атлетико Мадрид в сравнение с този на Барселона“, коментира Гамейро.

„Имах възможност да отида в Барселона, но в главата ми беше ясно, че искам в Атлетико. Когато Атлетико се свърза с мен, всичко вече беше ясно", добави французинът.

„Наясно си, че когато в един отбор са Меси, Суарес и Неймар, всеки един от тях ще иска да играе постоянно и винаги по 90 минути. Там е трудно да играеш."
"Освен това Атлетико пасва по-добре на качествата ми. Чоло Симеоне ми звънна и ми каза, че е искал Диего Коста, но трансферът е бил труден за осъществяване, затова аз съм бил втората му опция. Това не ме подразни, това са неща, които се случват във футбола. Предпочитам хората да са честни с мен. Сега съм в Мадрид и това е най-важното нещо.“

„Искам да помогна на Диего Симеоне и Атлетико Мадрид да спечели много трофеи. Искам да помогна на Антоан Гризман да спечели Златната топка. Искам да му направя много асистенции и той да вкара много голове“, каза още Кевин Гамейро.